Forum

Guest  

Welcome Guest, posting in this forum requires registration.

Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 [12] 13 14
Topic: Impresii de la examenul PMP
ailinmenabil
Member
Posts: 1
Avatar
Reputation: 0
Re: Impresii de la examenul PMP
on: June 5, 2019, 23:32

Buna tuturor,


am obtinut si eu certificarea PMP duminica aceasta, pe 2 Iunie.


Examenul in general mi s-a parut mai usor ca dificultate decat SuperPMP sau testul din PMPrepCast. M-a ajutat faptul ca am recapitulat inainte de examen capitolele Resource, Risk, Communications, Stakeholder Management, Monitoring & Controlling din PMBOK, au fost foarte multe intrebari din aceste arii.


Am terminat examenul in aproximativ 2 ore jumatate, atmosfera din sala de examen mi s-a parut una relaxata, am folosit si castile antifonice, nu i-am simtit pe ceilalti din sala si m-am putut concentra mai bine decat o puteam face acasa.


Am marcat aproximativ 5 intrebari pentru review, erau niste intrebari situationale in care intrebarea era destul de vaga si pareau mai multe variante de raspuns corecte.


Examenul a avut aproximativ 5 intrebari cu formule de cost (EAC, ETC) si vreo 3 cu network diagrams.


Ca pregatire, nu pot spune ca am putut sa ma mobilizez imediat dupa curs (pe care l-am facut in iunie anul trecut!), dar cap coada, pot spune ca a durat cel mult 2 luni, in Octombrie am parcurs Rita si apoi a urmat o perioada de aproximativ o luna de testare intensiva. Am pornit de la un scor de 58.8%.


Ii multumesc lui Narciss pentru suport si implicare, m-a ajutat cu siguranta faptul ca am trecut prin mai multe exemple de teste si faptul ca am avut la cine apela pentru nelamuriri si aplicatia oficiala.


Succes tuturor!


adina.diaconu
Member
Posts: 1
Avatar
Reputation: 0
Re: Impresii de la examenul PMP
on: July 1, 2019, 16:09

Buna tuturor,


In 27 Iunie am reusit sa iau si eu examenul desi la inceputul acestei pregatiri nu credeam ca voi ajunge in acest punct. Pregatirea mea s-a desfasurat in perioada concediului postnatal asa ca timpul liber nu era tocmai aliatul meu.

Am plecat la drum increzatoare ca sunt atatia oameni care spun sa ai incredere in Narciss, deci probabil stiu ei ceva. Acum ma numar printre ei: aveti incredere in planul lui, in metoda aplicata si mai ales ca atunci cand va spune sa faceti aplicatia pentru examen si programarea este intr-adevar un moment bun. Eu eram sigura ca nu sunt inca pregatita, as fi facut orice sa il mai aman dar am ascultat sfaturile celorlalti si am mers pe mana lui Narciss.


Pregatirea mea a inceput la 1 an si jumatate dupa ce am mers la curs, in luna Februarie a acestui an, dupa un % putin peste 50 la testul de inceput si cu numai 10h saptamanal disponibile.

Examenul l-am dat la sfarsitul lunii Iunie, deci au fost aprox. 200h de pregatire.


Pentru examen mi-a fost de mare ajutor recapitularea propusa de Narciss:

– Integration – au fost foarte multe intrebari din Integrated Change Control cu legaturi in situationala cu procesele de Control Quality, Validate Scope si Identify&Control risks

– Communication si Stakeholders – intrebari care cereau sa identifici de la care din procese plecau problemele din situationala.

– Manage vs. Control Quality

– Risk – din mai toate procesele si Tools and techniques specifice.

– Resources – intrebari de la identificarea tipului de leader pana la recunoasterea teoriei motivationale descrise.


Intrebarile au fost destul de dificile, abia dupa 2h am reusit sa recuperez din timpul alocat primelor 30 de intrebari. Important este sa ramai concentrat si sa citesti cu mare atentie intrebarile.

Eu am terminat cam in 3h45 dar desi marcasem multe intrebari pentru Review, era clar ca nu voi mai putea sa trec prin toate. Partea buna este ca am lasat la multe acelasi raspuns si bine am facut, intuitia a functionat.


Va doresc curaj sa incepeti procesul de invatare. Sa ii urmati sfaturile lui Narciss, sa cititi cu mare atentie explicatiile raspunsurilor la teste (si fragmentele din Rita/PMBOK indicate in explicatii!) si sa va faceti cateva notite la fiecare proces, cele mai importante informatii, sa fie mai usor de urmarit in recapitulari – eu l-am facut pe al meu plecat de la explicatiile intrebarilor gresite in testare.


Mult succes!


Alpar
Member
Posts: 1
Avatar
Reputation: 0
Re: Impresii de la examenul PMP
on: July 3, 2019, 12:30

Salut,


In 17 Iunie am reusit sa iau examenul la Budapesta.


Conditiile de examinare sunt perfecte: liniste, headphones, spatiu personal, etc. insa furnizorul se schimna lunile astea, deci nu stiu cat de relevanta ramane aceasta informatie.


Propunerea mea este sa ajungeti in timp si sa treceti prin tutorialul de ~15 minute de la inceput, astfel va obisnuiti cu anturaj si soft (care btw. este fte simplu de folosit).


Nu am avut lipsa de timp in prima parte a examenului (desi m-as fi asteptat), am iesit la pauza de 2 ori ca sa beau apa, ceea ce a rezultat in total in 5 minute pierdute, iar in final am terminat cu ~35 minute mai repede. Am marcat 2 intrebari pt. review dar la sfarsit am lasat raspunsurile initiale.


Nivelul de dificultate al examenului a fost fte putin sub cel al testelor, deci nu este corect sa va asteptati la intrebari mult mai usoare.


Majoritatea intrebarilor au fost situationle:


~30% – Stakeholders


~20% – Risk


~20% Quality (diferenta intre Assurance si Control fte imp.)


~10% Planning


~15% Schedule & Cost


~5% Calcule/ Network Diagram

3-4 cu formule fte simple EV

2-3 legat de critical path & float


Sa nu uit: – Multumesc Narciss!


Bafta voua!


Alpár


sdobre
Member
Posts: 1
Avatar
Reputation: 0
Re: Impresii de la examenul PMP
on: July 3, 2019, 12:54

Salutare tuturor,


Pe 28 iunie am obtinut si eu certificarea PMP. Nu am de gand sa expun aici pareri despre cum si cat am invatat, pentru ca fiecare dintre noi are stilul lui de aprofundare, precum si disponibilitatea lui vizavi de timpul pe care il poate aloca studiului. Si in plus, Narciss e acolo mereu prezent, sa va valideze etapele parcurse si sa va indrume pasii ce-i aveti de facut.


As vrea in schimb sa mentionez ca ar fi de dorit ca atunci cand va apucati de studiu si de teste sa o faceti de o maniera relativ constanta/continua, pentru ca eu am avut doua pauze de vreo luna si jumatate si nu a fost tocmai placut sa-mi reiau pregatirea.


Referitor la examen, as remarca faptul ca la inceput a venit un calup de vreo 40-45 de intrebari mai ”ciudate”/dificile, in sensul ca nu prea intelegeai exact ce-ti cer, restul au fost relativ usoare, daca ai parcurs materialele de pregatire.


In general nu sunt fan marcat intrebari, cu toate ca de data asta am marcat 9 intrebari pentru revizuire. Din cele 9 intrebari marcate, am schimbat raspunsul doar la 2 si tot nu sunt sigur ca am facut bine, validand astfel si teoria lui Narciss referitoare la faptul ca cele mai bune raspunsuri sunt cele de la prima incercare, bazandu-ne si pe intuitia noastra ”educata” deja.


Ca tipuri de intrebari, au predominat cele situationale (85–90%), repartizate dupa cum urmeaza:


– Au fost destule intrebari din communications management si resource management, inclusiv vreo 4-5 din tehnicile de solutionare conflicte.


– Alte intrebari au vizat stakeholder management, cu precadere cele de identify stakeholders (3-4), inclusiv power/influence grid.


– Desigur ca am avut si intrebari din risk management, din care circa 5 intrebari din risk response strategies (vreo 3 axate pe transfer); altele au fost din tehnicile aferente diferitelor procese sau outputuri/inputuri ale acestor procese.


– Quality management a fost prezent cu intrebari din toate cele trei procese, inclusiv cost of quality (1 sau 2), scattter diagrams, cause-and-effect diagrams si 1 de out of control.


– In fine, au fost intrebari din toate ariile, cu precadere cele precizate anterior. As mai mentiona ca au fost destul de multe intrebari relative la change requests, ale caror raspunsuri mi s-au parut destul de evidente (a fost si una din grupul initiating unde nu aveai inca nevoie de CR).


– Cat despre probleme, mie mi-au picat 5-6, dintre care una cu network diagram (avea doua drumuri critice si nu a mai fost urmata de alte intrebari conexe), de calculat un TCPI, ETC, CPI, precum si interpretari pe CPI & SPI.


– As mai adauga doar ca intrebarile referitoare la grupul initiating, cu precadere cele din project charter mie mi s-au parut incomplet definite: simteam ca trebuiau sa mai aduage un cuvant-doua sa precizeze exact contextul, sa nu lase loc la interpretare.


In incheiere as vrea sa-i multumesc din nou lui Narciss pentru sprijinul sau de pe intreg parcursul pregatirii examenului. Lasand la o parte detaliile tehnice, mie mi-au placut teribil atat metoda lui de motivare, cat si stilul de comunicare folosit de el.


Succes tuturor in pregatirea examenului de PMP si multa bafta la centrul de testare,


Sorin


Adi C.
Member
Posts: 1
Avatar
Reputation: 0
Re: Impresii de la examenul PMP
on: August 12, 2019, 12:55

Salutare tururor,


Ma bucur sa pot scrie din postura de persoana certificata PMP. Pot spune ca a fost greu, dar Narciss cumva a facut ca efortul sa nu fie in zadar.


Din punctul de vedere al pregatirii, n-am sa intru in prea multe detalii deoarece cred ca ceilalti colegi au acoperit foarte bine acest aspect. In plus, pregatirea mea a fost atipica, in sensul ca in toata aceasta perioada am fost in concediu parental, astfel ca am avut mult timp disponibil pe care, poate paradoxal, l-am irosit si valorificat in aceeasi masura.


Totusi, voi puncta doua aspecte care mi se par decisive pentru trecerea examenului:


1. Planul intocmit de Narciss trebuie urmat punct cu punct, o foarte mare importanta avand si testele respectiv debriefing-ul.


2. Sa va odihniti foarte bine inainte de examen. Daca cumva sunteti pasari de noapte, va recomand sa exersati dormitul devreme cu cel putin o saptamana inainte, astfel incat sa va obisnuiti. Eu n-am facut asta si in ultimele trei nopti n-am putut dormi mai deloc, totul culminand cu noaptea dinaintea examenului cand, cu toate ca am adormit pe la orele 23, intr-un mod bizar m-am trezit la 3 dimineata si n-am reusit sa mai adorm decat o ora, intre 7 si 8, cand a sunat alarma telefonului (examenul l-am avut programat la 10). Nici nu pot sa va descriu clipele de groaza prin care am trecut, atat in timpul noptii, cand observam cum se scrug orele si eu nu pot sa adorm, cat si inainte de examen cand ma uitam in oglinda cu ochii impaienjeniti la figura obosita din fata si ma apostrofam ca n-am fost in stare sa fac nici macar atata lucru, sa dorm suficient.


In privinta examenului, pot spune ca mi s-a parut mai simplu decat ma asteptam sa fie. Nu stiu daca a fost noroc sau pur si simplu am fost bine pregatit. Sper ca varianta a doua este cea corecta. Cele mai multe intrebari au fost de tipul situational, dar fara scenarii complicate sau variante de raspuns complexe, cel putin asta a fost impresia mea.


Ca arii, majoritatea intrebarilor a fost din Integrated Change Control, Stakeholder, Resources, Risk si Quality. Calcule am avut foarte putine, de fapt doar doua, un critical path si un banal CV. 


In final doresc sa-i multumesc inca o data lui Narciss atat pentru planul infailibil de invatare cat si pentru suport si sfaturi. M-a uimit rapiditatea cu care ofera feedback, de fiecare data eu fiind in culpa cu raspunsul.


Toate bune si spor la studiu!


Adi


Sergiu
Member
Posts: 1
Avatar
Reputation: 0
Re: Impresii de la examenul PMP
on: September 4, 2019, 23:39

Salutare tuturor,


Va scriu aceste randuri bucuros, ca am reusit de asemenea sa obtin certificarea de PMP, asadar iata cateva impresii privind examinarea:


-> Locatia… a fost Computerland, Bucuresti. Liniste, fara zgomote, cei drept primesti si dopuri de urechi daca consideri oportun sa le folosesti.


-> Certificarea …

A. intrebarile au fost majoritar situationale (90%) din Risk, Stakeholders, Communication, Resources, Scope.


B. de calcule nu am prea avut parte, pana la 3-4 intrebari. Calcul de EAC, EMV, cat si Critical Path.


C. Am finalizat examenul in 3 ore, nu a fost graba, ci doar ritmul la care eram obisnuit sa raspund. Intrebarile consider ca au fost ca si dificultate comparativa cu Heldman, Super PMP ori PMP Prep Cast.


-> Best Practice …

a. Mergeti cu o zi inainte, spre locatia unde ati ales sa dati examinarea, eu unul am avut bafta sa se amane zborul. Cum asta a reiesit din etapa de Risk Management, am avut pregatit un plan, astfel am avut timp sa ajung cu masina :).

b. Relaxarea si odihna, foarte important – deci mergeti din timp.

c. timpul de invatare l-as estima la aprox. 6-7 luni, mai mult in weekend, e adevarat. E important sa intrati in ritm, si sa nu va intrerupeti (evenimente, concedii…etc.)


Pe final, am oportunitatea sa ii Multumesc lui Narciss privind amabilitatea, rabdarea sa, si desigur planul de training / coaching a facut diferenta !


Numai de bine, si mult Succes tuturor !

Bala A. Sergiu


Maria Solovastru
Member
Posts: 2
Avatar
Reputation: 0
Re: Impresii de la examenul PMP
on: September 11, 2019, 09:40

Salutare tuturor,


Va scriu dupa ce am reusit sa obtin certificarea PMP in 2 septembrie, dupa cateva 5 luni de munca:)Sa nu va speriati de durata procesului de invatare, eu nu am putut aloca mai mult timp zilnic (aprox 3-4 ore).Iata cateva impresii privind examinarea:


-locatia :Computerland -destul de ok, se poate si mai bine.Se auzea un zgomot de fundal (in sala de alaturi era training).Am folosit dopuri de urechi sa ma pot concentra.


Examenul :


– intrebarile au fost situationale (90%) si ca arii au predominat: Stakeholders, Communications, Resources,Risk, Quality. M-a ajutat foate mult recapitularea dinainte de examen axata pe aceste arii.


-am avut 2-3 intrebari cu formule :CPI, EAC si o intrebare cu critical path dar fara sa fie nevoie de calcule


-de la intrebarea 100-120 a intervenit oboseala, si mai apoi panica de a nu avea suficient timp la dispozitie sa termin.Timp este suficient,eu am terminat in 3ore 30 minute si am avut timp sa si revizuiesc cateva intrebari.Am marcat pentru review mai multe, dar mi-am dat seama ca nu as fi schimbat raspunsul.


-cele mai multe intrebari situationale sunt comparabile cu cele din softul Ritei, unele mai teoretice comparabile cu cele din Super PMP sau PMP Prep Cast.


Ce consider ca m-a ajutat in acest proces a fost sa urmez cu sfintenie indrumarile lui Narciss si planul de pregatire si sa raman consecventa .Zic sa mergeti pe mana lui si va fi bine!


Succes tuturor !


Maria Solovastru


alexandru.pascu
Member
Posts: 4
Avatar
Reputation: 0
Re: Impresii de la examenul PMP
on: September 12, 2019, 14:37

Salutare tuturor,


Pe 10 Sept 2019 am sustinut pt prima data examenul si am obtinut certificarea PMP cu above target la toate procesele.

Voi detalia ce mi s-a parut foarte important in timpul pregatirii, inaintea examenului si in timpul acestuia.


Astfel, lessons learned:


1. Pregatirea:


Dupa saptamana de training, am inceput a invata, urmand cu strictele planul lui Narciss si sfaturile sale.

Am utilizat in proportie de 90% Rita's Book 9th Edition si PMBOK mai mult pt unele clarificari, ITTO's si mai ales limbajul specific.

In paralel am folosit PM Fastrack, am facut toate testele pe toate procesele si principalele KA mai dificile si pe care pune accent examenul. Rezultatele initiale au fost undeva pe la 70%, mai putin la Super PMP unde am luat initial 56%.

Cu aprox 3 saptamani inaintea examenului si pe fondul invatarii unora dintre intrebari, ajunsesem peste 90% la toate testarile din soft, ceea ce nu mai era neaparat relevant.

Am facut mereu debriefing cu foarte mare atentie atat pe intrebarile raspunse corect cat si evident pe cele pe care le-am gresit.

Am utilizat mult Google si YouTube pt explicatii acolo unde nu intelegeam unele tool-uri sau tehnici prezentate, diagrame, etc. M-a ajutat f mult acest lucru si am inteles mult mai bine astfel.

Ricardo Vargas are un clip de 54 min in care explica flow-ul logic al proceselor care mi-a placut, am printat de la el de pe site fluxul proceselor si l-am lipit pe o coala de flipchart pe dressing. La fel am procedat si cu toate formulele si abrevierile pt a le avea zilnic in fata. Pe partea cu formule, m-a ajutat f mult, le visam si noaptea.

Am tinut evidenta orelor de studiu in excel pe zile, am avut un plan bine realizat pt a ajunge la minim 180h de calitate. In cele din urma au fost 250h in fix 4 luni.

Pentru mine, perioada de studiu a fost usoara intrucat mi-a placut extrem de mult ceea ce am invatat, mai greu a fost pt sotia mea pe care am lasat-o mai mult timp singura cu fetita noastra de 3 luni la momentul respectiv. Ca sa compensez cumva, noaptea ma trezeam mereu eu aprox din 2 in 2h, ceea ce a fost crunt dar asta m-a motivat si mai tare sa finalizez, asadar, suportul familiei in perioada aceasta si intelegerea sunt aspecte extrem de importante.

Perseverenta in a invata constant intr-un timp cat mai scurt dar realizabil este cheia dpmdv.


2. Aplicatia si planificarea examenului:

Aplicatia am finalizat-o in cateva ore sub indrumarea lui Narciss. Am fost selectat pt audit asa cum imi era teama. M-am miscat f repede cu recomandarile si ce era mentionat in audit package, am trimis toate documentele cf specificatiilor prin DHL si fix in ziua in care au receptionat plicul, mi-au dat si acceptul de a merge mai departe. Tot procesul a durat o sapt din momentul in care am primit mail de selectie pt audit.

Am fost extrem de demotivat din cauza auditului si nici nu mai puteam sa ma concentrez, insa dupa raspunsul lor am fost mai motivat ca inainte.

Am programat examenul in asa fel incat sa mai ramana 3 saptamani de studiu. In aceasta perioada am urmat cu strictele planul lui Narciss, am stat o saptamana in concediu si am invatat intensiv, de dimineata pana seara. A meritat si m-am simtit foarte pregatit dupa aceasta saptamana in care practic visam Rita si testele din Heldman si Fastrack.


3. Examenul:

Cu o zi inainte de examen, m-am relaxat, am dormit si m-am alimentat bine, am iesit singur la o plimbare seara tarziu prin parc pt a-mi limpenzi gandurile si oxigena creierul.

Testarea am sustinut-o la Computerland unde am ajuns cu o ora inainte si am asteptat cuminte. Fata de la receptie a ajuns cu 15 min inainte de ora programata.

In timpul examenului, am fost singur in sala, iar experienta a fost una dezamagitoare in sensul ca a fost o galagie de nedescris pe toata perioada sustinerii examenului. Galagia a provenit de la o sala de mese lipita de sala de examen si de la o sala de training plina cu studenti. Nu am probleme de concentrare in conditii de zgomot, insa de data asta a trebuit sa folosesc dopurile care nu aveau niciun efect si am stat o mare perioada de timp cu degetele sau palmele peste urechi pt ca era un distractor f mare care chiar m-a afectat. In rest, am primit o coala laminata pe care mi-am trecut dupa tutorial in cele 3 min care mai ramaseseara, toate formulele.

Cf instructiunilor, am ridicat mana pt a fi vazut pe camera pt a cere o noua coala si pt a merge la toaleta, am asteptat aprox 10-15 min cu mana ridicata si degeaba, am continuat sa raspund la intrebari, am mai incercat o data, dupa care a venit domnisoara de la receptie si am putut sa plec din sala. Evident ca m-am intors f repede inapoi si era nepregatita cu foaia pe care trebuia sa completeze ora iesirii si a intoarcerii.

In ceea ce priveste examenul, in momentul in care a aparut prima intrebare, nu imi venea sa cred ca sunt in timpul testarii reale si imi era teama sa aleg un raspuns daca nu eram 100% sigur.

Siguranta a aparut la jumatatea testarii cand am observat ca imi va ajunge timpul si am inceput sa fiu extrem de relaxat.

Spre deosebire de testele pregatitoare, la examenul real am marcat pt review aprox 35 intrebari. Am terminat de raspuns la toate cele 200 intrebari cu aprox 37 min inainte de termen asadar aveam 1 min de review pt fiecare intrebare marcata.

La primele 15, cred ca am schimbat varianta de raspuns la aproape jumatate, exact intrebarile la care am raspuns cand eram stresat la inceputul examenului si pe care la review imi pareau evidente raspunsurile, la restul am lasat aproape la toate varianta initiala.

Dpdv al intrebarilor si ariilor incluse mai des in examen, asa cum au scris si ceilalti dinaintea mea, multe intrebari care implicau change management, foarte multe; stakeholder, communication, quality la fel multe (multe variante in examen cu manage, control quality, validate scope); o singura diagrama cu un calcul de float al unei activitati aflate pe critical path dar destul de diferit ca enunt al activitatilor, respectiv cu date calendaristice ale activitatilor succesoare. Eu am facut repede si un FP si BP, dar n-au mai venit intrebari conexe pe diagrama; am avut aproximativ 8-10 formule EAC, CPI, SPI interpretari situationale, nu variante cu calcule brute; destule intrebari care aveau variante project charter; putine din risk contrar asteptarilor mele; fara teorii motivationale sau de calitate, cred ca nu am avut nicio intrebare teoretica, toate au fost situationale, niciuna de etica.

Intrebarile erau formulate pe maxim 3 randuri, ceea ce mi-a placut.


Overall, examenul mi s-a parut extrem de dificil si solicitant psihic, am trait cu impresia ca va fi mai usor, dar s-a dovedit a fi a wrong assumption de departe.

Am terminat examenul cu 3 minute inainte, am fost totusi foarte relaxat cand am dat next, eram sigur ca am facut peste 80% corect.


Pentru mine, tota experienta aceasta a fost minunata, am invatat extrem de multe lucruri noi pe care sper sa am ocazia sa le folosesc cat de curand. Am cel putin 3 prieteni pe care I-am molipsit cu entuziasmul meu si care vor sa se inscrie la cursuri si sa inceapa sa invete.


Narciss, multumesc mult pt tot, a fost cea mai buna experienta de learning ever.


Mult succes tuturor si never, ever give up!


Alexandru Pascu, PMP


Luciana Pais
Member
Posts: 1
Avatar
Reputation: 0
Re: Impresii de la examenul PMP
on: September 18, 2019, 20:23

Salutare tuturor,


Pe 09 Sept 2019 am sustinut pt prima data examenul si am obtinut certificarea PMP cu calificativul general Above Target.

Ca sfat de baza, consider ca foarte importanta este respectea pasilor de pregatire in ordinea indicata de catre Narciss, care mi-a adaptat in permanenta planul de training in functie de gap-urile identificate la teste si a fost mereu optimist, prompt in raspunsuri si extrem de incurajator in acest proces de pregatire.

Cursul l-am urmat intre 11-15 Iunie 2018, am pornit de la un scor initial de 50% la testul de 175 de intrebari Lehmann si un visual learning style in VAC. Deoarece am avut mai multe pauze de cate 2-3 saptamani pe parcursul procesului de invatare, in cazul meu a fost un proces de durata, scadeam in procente la teste cand reveneam, dar asta m-a ajutat sa parcurg Rita's Book 9th Edition de 3 ori, pe langa testele propuse de Narciss.

Primul test Super Rita l-am facut in Nov. 2018, am avut un scor de 40%:(

In timpul examenului, intrebarile s-au concentrat pe Integrated Change Control, Stakeholder, Resources, Risk si Quality, arii, care, citind postarile celor care au promovat examenul, se pare ca sunt favoritele examinatorilor in prezent. Calcule am avut foarte putine, doar doua critical path-foarte simple si un CPI, din Procurement a fost o singura intrebare destul de simpla legata de identificarea unui tip de contract.

Intrebarile au fost formulate pe cate 2-max. 3 randuri, nu au avut o descriere f. complexa, asa cum erau in unele teste.


Examenul mi s-a parut dificil mai ales din cauza conditiilor de examinare. Si aici o sa insist putin si o sa descriu, pentru ca s-ar putea ca viitorii aspiranti sa se loveasca si ei de aceste aspecte.

A fost extrem de greu sa ma concentrez din cauza zgomotului din camerele adiacente celei in care se desfasura examinarea si a ineficientei oferite de dopurile antifonare, de ultima calitate, care nu ofera deloc protectia dorita pentru a te putea concentra in cazul unui examen de acest tip.

Locatia a fost Computerland.

Examenul l-am programat pentru ora 11:00, am ajuns la ora 10:18.

Dupa ce am parcurs si am semnat documentele legate de conditiile de examinare, Dra. de la Receptie mi-a propus sa intru mai devreme decat ora programata, deoarece era loc in sala (in acel moment doar o persoana avea examen in desfasurare). Am acceptat imediat, asteptarea ar fi fost stresanta…

Mi s-a comunicat sa evit sa fac zgomot, tinand cont ca este un alt examen in desfasurare- dar ce sa te faci cu biroul care scartaia din toate incheieturile cand incercai sa iti misti putin pozitia putin pe scaun (este totusi un examen de 4 ore) iar cu scoaterea dopurilor antifonare din punga de plastic in care erau sigilate si care la fiecare tentativa de a desface punga faceau un zgomot f. mare

Timp de o ora am avut mai multe tentative sa scot minunatele dopuri din punga, de jena de a nu deranja persoana din sala renuntam… pana la urma, datorita faptului ca era foarte greu sa te concentrezi in zgomotul din jur care crestea in intensitate- am prins si pauza de masa si acum citind comentariile unor persoane care au dat examenul ulterior inteleg ca era in apropiere si o cantina- asa mi-am dat acum seama de ce se amplificase bruiajul:)

Dupa aprox. 2 ore a mai intrat o persoana pentru examinare, care a parasit ulterior incaperea dupa aprox. 30 de minute. Va mentionez acest aspect deoarece daca in acel spatiu pentru examinare am fi fost 4 persoane simultan vreme de mai multe ore, cred ca nu am fi avut nici conditii de aerisire optime.

In conditiile descrise, am marcat pt. review in jur de 45 de intrebari, in ultimele 7 minute am avut ceva timp sa revizuiesc in jur de 20 din cele marcate, la restul probabil a functionat intuitia.

Daca as fi avut nevoie si la toaleta, tinand cont de distanta care trebuia parcursa, probabil as fi pierdut examenul din cauza timpului.

In concluzie: multumesc Narciss, un trainer dedicat si cu acel “pride of work” cum rar mai intalnesti in ziua de astazi!

Mult succes tuturor iar celor ce se pregatesc de certificare- urmati sfaturile legate de pregatirea individuala pe care le ofera Narciss si certificarea din prima nu ar trebui sa fie o problema!


Florin Stoica
Member
Posts: 1
Avatar
Reputation: 0
Re: Impresii de la examenul PMP
on: September 24, 2019, 19:04

Salut,


Eu am dat/luat examenul pe 16 Septembrie.


Am inceput pregatirea pentru examen dupa terminarea cursului (17 Iunie), am alocat in jur de 4-6 ore pe zi, 5 zile pe saptamana, timp in care am urmat planul creat de Narciss.


Locatia a fost Computerland, si m am programat la ora 13 ca sa evit pauza de masa si galagia specifica adunarilor, dar planul meu nu s-a potrivit cu programul lor, cel putin o ora a fost galagie, cam 6-7 pe o scala de la 1 la 10. Sala mica si fara lumina naturala. Am folosit dopurile de urechi, a fost suportabil, dar conditiile nu sunt ideale.

Ca grad de dificultate examenul a fost comarabil cu PMPrepCast sau SuperPMP.

Personal mi-a fost teama de intrebari lungi sau fara logica, spre surpriza mea nu a avut intrebari super lungi iar majoritatea au fost decent formulate. Au fost cam 4-8 intrebari legate de calcule, foarte simple, in rest Stakeholders, Risk, Communication, Quality si Change.

Acum sa fiu sincer, daca urmezi planul pregatit de Narciss ai toate sansele sa iei examenul.


Multumesc Narciss pentru tot, si urez spor si succes celor care urmeaza.


Florin Stoica


Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 [12] 13 14
WP Forum Server by ForumPress | Lucid Crew
Version: 1.8.2 ; Page loaded in: 0.093 seconds.

Rating: 4.8/5. From 23 votes.
Please wait...