Forum

Guest  

Welcome Guest, posting in this forum requires registration.

Pages: 1 2 [3] 4
Topic: Impresii de la examenul de PMI_ACP
sstaiculescu
Member
Posts: 1
Avatar
Reputation: 0
Re: Impresii de la examenul de PMI_ACP
on: September 9, 2019, 19:14

Buna tuturor,


Redau mai jos cateva impresii post exam PMI-ACP. Sper sa va fie de folos.


cum m-am pregatit


Am mers pe un plan de studiu mai heirupist pentru ca mi-am alocat aprox. o luna de studiu. In final, am urmat in mare parte planul personalizat, de la Mihai, cu ~ 25h pe saptamana si am reusit sa inchei in saptamana 5.

Cursul l-am facut cu Mihai in urma un an fata de data examenului. Evident, nu am mai retinut mare lucru. As fi preferat sa fac cursul chiar dupa o etapa de studiu preliminara, dar asa a fost situatia.


Am citit slide-urile de la curs si am completat aplicatia, avand in vedere sa inserez in descriere termeni cheie din curs, in functie de rol. A fost auditata (selectare random), procesul durand 1 sapt.


Apoi am urmat in linii mari planul lui Mihai, foarte structurat. Recunosc ca mi-a dat cateva ancore si m-a motivat sa tratez cu mai multa disciplina pregatirea. Zic in linii mari, fiindca desi nu am omis nimic din ce a inclus in plan, am mai intercalat uneori etapele in functie de focus/energie/stare (gen exerctii versus teorie), incat sa imi mentin un vibe bun si sa am o experienta de invatare placuta. Uneori chiar si citirea unor articole pe agilitate, iti faciliteaza insusirea mindset-ului si pot fi ice breakere pe parcursul studiului, fara sa te scoata din plan.


– ce resurse de studiu si teste am folosit pentru pregatire


In aceasta ordine: Slide-uri curs; teste curs; carte Mike Griffiths; teste carte; 2 seturi de teste de pe pmcommunity.ro; testul free de la RMC, de 60 de intrebari (pana aici scorul mediu la teste era ~ peste 8 – e bine sa va monitorizati progresul, pe mine m-a ajutat); testele PMI-ACP de pe examcollection.com – am luat o licenta de o luna pentru VCE Exam Simulator (aici grade-ul a fost mai jos, insa practicand intens mai multe intrebari am inceput sa deprind un mod intuitiv de a raspunde, in sensul ca nu mai faceam neaparat analogie cu teoria/domeniul); un set de teste mai avansate de la Mihai (o parte din ele, mai dificile, cu scenarii, am incercat sa le lucrez efectiv, fara sa imi mai calculez scorul, incat sa nu ma descurajeze); recitit in diagonala carte Mike Griffiths (am observat ca recitind cartea dupa teste, chiar aveam o mai bună fixare, faceam analogie cu intrebarile); inainte de exam – scanat rapid intrebarile si raspunsurile la teste, pe care le gresisem (am salvat pe parcurs intr-un doc. ceea ce greseam).


– cum mi s-au parut intrebarile


Intrebarile de la exam, au fost situationale si cu mici exceptii pareau sa nu aiba legatura cu cele pe care le intalnisem in teste (chiar in prima faza, am crezut ca s-a schimbat formatul). Am constatat insa dupa primele 20 (pe majoritatea le si marcasem pentru review 🙂 ), ca practica cea mai eficienta era sa validez fiecare optiune pe rand – in majoritatea cazurilor se excludeau cele gresite. Mi s-a parut un pic diferit, pentru ca la teste de regula citeam printre randuri si identificam raspunsul corect, aici mai degraba am insistat pe fiecare raspuns si am eliminat ceea ce era evident gresit (am prelungit si timpul alocat pe intrebare). Acesta a fost experienta personala care cred ca m-a ajutat mult, fiindca pentru un timp nu eram deloc sigura pe raspuns. Nu stiu daca este o solutie general valabila pentru acest exam, dar din experienta similara si pe alte examene, cand ceva pare nedigerabil, prea dificil, atipic fata de ce ai practicat, slow down si vezi the big picture. Nu trebuie continuat in acelasi ritm, ci mai degraba adaptarea cheia.


– cum m-am incadrat in timp/timp de review


Timpul a fost suficient overall, desi cred ca e bine sa va luati cateva ancore incat sa nu intrati in panica daca se scurge sau intervin diversi factori – va vor mentine intr-un ritm calm, sustenabil pe tot parcursul examenului – gen exam are 180’ si 120 q, pe la minutul 90, ar trebui sa am minim 60 q parcurse. Eu am incercat (si de regula fac asta) sa ma mentin in grafic, nu mi-am impus neaparat un ritm alert si chiar si asa mi-au ramas 40’ pentru review. Minutele pentru review sunt utile, pentru ca pe parcurs de clarifica din contextul intrebarilor, raspunsuri pentru alte intrebari. Am schimbat mai multe raspunsuri marcate.


– ce tipuri de intrebari au fost


Intrebari situationale, la majoritatea raspunsul fiind intuitiv, de bun simt si identificabil prin eliminarea celor gresite. Majoritatea intrebarilor erau formulate din perspectiva unui Agile Practitionar (ex: Ce ar trebui sa faca un Agile Practitionar in situatia data). Intr-adevar, examenul vizeaza insusirea si constientizarea practicilor agile (“being agile” vs “doing agile”), iar daca rezonati cu conceptul de agilitate si tendintele generale din Knowledge Industry, foarte multe intrebari sunt de bun simt.


– la care arie de intrebari din cele 7 mi s-a parut mai greu de raspuns


Si la teste si la exam, am avut o performanta mai slaba la “Problem detection and resolution”. E posibil si pentru ca a fost ultimul capitol din carte si poate a fost tendinta naturala de a-l trata mai superficial. In orice caz, la examen nu am incercat pe parcurs sa incadrez intrebarile in domeniu. Am cautat sa raspund logic.


– rezultatele


Overall, Above Target.

(Agile Principles and Mindset: above target; Value-driven delivery: above target; Stakeholders Engagement: above target; Team performance: target; Adaptive Planning: above target; Problem detection and resolution: below target; Continuous improvement (Product, Process, People): above target;


Bafta tuturor si Multumesc mult Mihai pentru tot suportul acordat!


Experienced in Professional Services with a solid background in IT industry and in particular GIS market. Skilled in ArcGIS Enterprise, Project Management, Business processes, Analytics, SQL, Oracle, Data Sciences. Consulting professional with an Executive MBA focused in Business Administration and Management from WU (Vienna University of Economics and Business).

Radubozdog
Member
Posts: 1
Avatar
Reputation: 0
Re: Impresii de la examenul de PMI_ACP
on: September 16, 2019, 17:27

Salutare,

o sa va impartasesc si eu putin din experienta mea,


In primul rand pregatirea am inceput-o anul trecut (2018) in Mai, da, stiu asta a fost acum foarte mult timp, dar din diferite motive, nu am reusit sa ma organizez si sa dau examenul. Am inceput prin a citi slide-urile si materialele de la curs, continuand mai apoi cu cartea PMI-ACP Exam Prep a lui Mike Griffith, pe care mi-am propus-o sa o parcurg de vreo 2 ori urmand sa dau si testele la final de fiecare capitol.


Am luat o "scurta" pauza in care nu am mai pus mana pe nici un fel de material, pana acum aproximativ o luna si jumatate, cand cumva m-am trezit din amortire si am zis ca e momentul sa fac ceva in legatura cu asta.


Si cum nu sunt o persoana care sa toceasca prea mult, am decis sa schimb putin parcursul:


1. Am recitit slide-urile de la curs

2. Am inceput sa dau testele dar toate odata, sa fie cat mai apropiat de tipul examenului

3. Am Dat si mai multe teste ce le-am gasit in PM Fast track; 120 de intrebari din toate capitolele si insistand pe zonele unde am avut probleme


Bun, am ajuns la partea de examinare, eu am decis ca pot sa dau examenul de acasa (da exista si varianta asta de examinare) luand in considerare ca ar fi trebuit sa merg fie la Bucuresti, fie la Budapesta, am considerat ca e mai bine de acasa.


Doar ca, nu am luat in considerare unele chestiuni cumm ar fi, stresul din ziua examenului (oare imi merge netul, oare nu imi pica curentul, "sigur" o sa fie liniste acasa fetita e la scoala in timpul examenului, si il termin eu inainte sa se intoarca acasa…).

Eh, surpriza, in ziua examenului ba lumina nu era suficienta in incapere (am schimbat niste becuri, mutat biroul in geam, adus lampa de citit pe birou… ), ba webcamul nu are rezolutie sufficient de buna, ba fetita s-a imbolnavit si a ramas acasa, bocind la usa biroului meu, ce sa mai zic conditii ideale pentru examen.


Examenul propriu zis a inceput cu un soc pentru mine, primele 3 intrebari le-am marcat pentru review ulterior, am avut impresia ca astia vorbesc cu mine alte limbi, ca intrebarile parca is facute ambiguu, menite sa ma incurce, erau intrebari mai degraba lungi, cu multa informatie, situationale din care trebuia sa intelegi esenta si sa identifici raspunsul care se potrivea.


De asemenea in perioada pregatirii, imi lua cam o ora si jumatate sa raspund la intrebari, dar la examen cuprins de emotii nu am reusit sa trec prin intrebari asa de repede, am reusit totusi sa termin de raspuns la intrebari cam cu 25 minute mai devreme, fapt ce mi-a permis sa trec inca odata prin intrebarile ce le marcasem pentru review. Tactica buna, am gasit vreo 2 intrebari la care am raspuns gresit din prima incercare.


Toate bune si fumoase cand la final mi s-a afisat "Congratulations…." si am realizat ca in ciuda stresului am reusit sa ma concentrez, si intrebarile alea greoaie am reusit sa le raspund correct si sa trec examenul cu un rezultat "Above target". Acum, privind inapoi m-as gandi de 2 ori inainte sa dau acasa un examen cu reguli stricte.


Sper ca o sa fie util cuiva tot ce am insirat eu aici, Bafta !!!


CristinaCapus
Member
Posts: 1
Avatar
Reputation: 0
Re: Impresii de la examenul de PMI_ACP
on: October 26, 2019, 19:42

Buna tuturor,


Ieri am sustinut examenul pentru certificarea de PMI ACP si pot spune ca totul s-a terminat cu bine (am trecut examenul..yeey ! ). Va impartasesc si eu experienta mea si sper sa va fie de folos.


Am participat la cursul lui Mihai in luna iunie si desi programasem sa sustin examenul undeva la inceputul lunii august, schimbarea job-ului, plus probleme personale m-au impiedicat sa ating acest target date.


Cum am invatat?

Dupa curs Mihai mi-a desenat un plan de invatare de 2h/zi luni-vineri si 3-4h/zi sambata si duminica (plan pe care l-am respectat partial si din aceasta cauza am sustinut examenul abia in octombrie).


Am achizitionat cartea lui Mike Griffith – PMI-ACP Exam Prep. Am citit-o de 3 ori dupa cum urmeaza:


    prima trecere prin carte – am citit-o cap coada ca pe o poveste, incepand cu primul capitol si terminand cu ultimul

    a doua trecere – am conspectat tot ce mi s-a parut important

    a treia trecere – am citit-o aleatoriu, in sensul in care am incercat sa aprofundez acele capitole care nu imi erau foarte clare

Am recitit slide-urile de la curs si am cautat si diverse articole pe net pentru anumite subiecte (story map, MVP, backlog refinement, etc.)


Pe la inceputul lunii octombrie m-am pus serios cu burta pe carte si am mancat si respirat numai Agile. Am dat toate testele de la curs, din carte, din Fast Track, de pe Udemy, de mai multe ori. Unde intampinam dificultati Mihai era alaturi de mine (pe mail, pe whatsup, la telefon). Am trecut impreuna cu el prin teste si acolo unde greseam Mihai imi explica logic raspunsul correct.


Cum a fost examenul?

Dupa ce am primit unda verde de la PMI (aplicatia mea nu a fost auditata, a durat o saptamana pana cand am primit raspuns ca sunt good to go), am selectat dintr-o lista de centre Person VUE, si m-am programat intr-o zi de vineri. Mi-am luat CO joi (am facut recapitulare si am dat teste) si vineri (sa ma concentrez doar pe examen nu pe mailuri, call-uri , sedinte, etc.).


Examenul mi s-a parut destul de dificil. Am trecut si eu printr-un soc initial, pentru ca nu reuseam sa inteleg intrebarile. Pe la intrebare 40 din 120, m-am gandit ca nu voi obtine certificarea.

Well, dupa ce m-am calmat si am depasit momentul de panica, am reusit sa ma concentrez si totul a capatat sens.

Am parcurs cele 120 de intrebari in 2h fix (am stat tot timpul cu ochii pe ceas). Mi-a ramas 1h care a fost suficienta pentru a mai trece o data prin intrebari (toate, nu doar cele selectate pentru review). Dupa 3h, am dat submit si .."Congratulations..". M-a luat un pic prin surprindere deoarece credeam ca o sa dureze cateva secunde pana se calculeaza rezultatul final. Insa a fost instant. M-am bucurat enorm (am si scos un sunet ciudat, spre uimirea celor din sala care probabil au crezut ca sunt nebuna…dar nu a contat :)) ).


Tips&tricks

1. Invata si cel mai important incearca sa intelegi mindsetul Agile(in cazul meu toate intrebarile au fost situationale, nu mi-au picat intrebari din teorie).


2. Incearca sa nu te panichezi si sa nu te grabesti. Ai sufficient timp la dispozitie sa citesti cu atentie intrebarile si raspunsurile.


3. Pentru mine a functionat tehnica eliminarii. Din cele 4 variante de raspuns, 2 sunt evident gresite. Raman 2 la care trebuie sa fii extrem de atent. De cele mai multe ori cand ai dubii, gandeste-te la valorile si principile Agile.


4. Incearca sa mananci inainte. Eu nu am mancat si stomacul meu a dat un concert de toata frumusetea, usor penibil pentru mine si pentru restul persoanelor care sustineau examenul.


Vreau sa-i multumesc lui Mihai, pentru ca a avut foarte multa rabdare cu mine, pentru toata implicarea si ajutorul lui. Este un adevarat mentor si coach!


Sper sa va ajute ce am scris mai sus si bafta tuturor!

You can do it!!


Roxana Dragomir
Member
Posts: 1
Avatar
Reputation: 0
Re: Impresii de la examenul de PMI_ACP
on: November 12, 2019, 09:31

Ma alatur si eu in a povesti experienta mea la examen si va multumesc pentru comentarile voastre, care m-au ajutat mult sa imi setez asteptarile pentru ziua examenului. Am luat examenul pe 9 noiembrie la Brasov, in urma unei pregatiri urmand planul facut de Mihai. A fost destul de dificil sa gasesc un ritm constant de invatare si desi am inceput pregatirea de prin mai, in primele luni nu prea am reusit sa fac mai nimic. Abia de prin august – septembrie am reusit sa dedic suficient timp pentru a avansa. Pentru ca am reusit sa raspund corect la teste in medie de 85% dupa prima parcurgere a cartii si pentru ca eram destul de presata de timp, nu am mai parcurs si a doua oara cartea, ci m-am focusat doar pe modulele unde am gresit mai mult sau unde nu stapaneam foarte bine informatiile. Ajutorul lui Mihai, explicatile si clarificarile intrebarilor din teste au contat enorm in pregatire. La examen am reusit sa obtin “above target” la 5 module si “on target” la 2.


Legat de examen:


– Atmosfera din centrul de testare din Brasov mi s-a parut destul de relaxata, nu aveau strictetea la care ma asteptam, nici nu m-au verificat sa vada daca am ceva la mine.


– Am pierdut cumulat cam 10 minute din timp din cauza forfotei cauzate de alti candidati care au venit sau plecat in timpul examinarii mele si din cauza unei alarme de la o cladire din apropiere care a sunat minute bune (nu au avut casti).


– In ciuda timpului pierdut din cauza galagiei si a unei vizite la toaleta, am reusit sa termin mai repede si mi-au ramas 20 minute pentru review.


– Asa cum au descris si cei care au dat inaintea mea examenul, majoritatea intrebarilor au fost de tipul “as an agile practitioner” si ramaneam cu 2 raspunsuri dintre care sa il aleg pe cel mai apropiat de principiile agile. Am avut si vreo 10 intrebari mai teoretice, mai multe decat ma asteptam, care numeau un anumit tool sau un anumit tip de skilluri. Au fost de asemenea si vreo 20-30 de intrebari care mi s-au parut foarte usoare si unde raspunsul corect era evident din prima (de ex. 3 optiuni din 4 erau de tip command and control si doar unul colaborativ).


– Desi au fost intrebari cu dificultate diferita, nu am remarcat vreun tipar de genul 20 mai grele sau mai stufoase la inceput, apoi altele mai usoare. Alternanta dificultatii a fost constanta pe parcursul tuturor celor 120 intrebari: 2-3 mai grele, 2-3 mai usoare.


– Nu am avut posibilitatea de a face highlight la anumite cuvinte si nici de a elimina raspunsurile gresite, lucru care ar fi fost de ajutor. Singurele optiuni erau de a alege raspunsul corect, de a marca intrebarea pt review si de trece la alta intrebare.


– Comparativ cu alte examene unde la final aveam o idee despre cum m-am descurcat si ce sanse am de reusita, aici m-am simtit debusolata total. Nu aveam nici un fel de idee la ce sa ma astept si daca am sanse sau nu sa trec. Noroc ca nu mi-a fost deloc prelungita agonia intrucat rezultatul a fost afisat instant, chiar inainte de chestionarul pt review. A aparut un text scris foarte marunt, fara nici un element care sa sara in ochi care incepea cu “congratulations…” A trebuit sa citesc de mai multe ori sa ma asigur ca nu scrie doar “congratulation for finishing your exam”


Succes tuturor celor care urmeaza sa dea examenul!


octavian_marasuica
Member
Posts: 2
Avatar
Reputation: 1
Re: Impresii de la examenul de PMI_ACP
on: November 25, 2019, 13:28

Am sustinut examenul la aproximativ o luna dupa training din constrangeri personale. Si la mine a fost aceeasi poveste, foarte demotivante primele intrebari, extrem de lungi cu foarte mult text extra si cu variante multiple corecte. Deci extrem de greu de ales o varianta, dar gandind prin prisma principiilor agile sigur veti gasi mai mult adevar intr-una din variante.

Pe langa cele deja relatate foarte clar de ceillati colegi as pune accent pe cateva aspecte:


# Rolurile din echipa trebuie insusite, adica in procesul invatarii intrati in pielea personajului;


# Nu pot sa pun destul accent pe Team Work, insa este evident pentru mine ca aici este chintesenta agile.


# Nu va bazati pe faptul ca vin intrebari usoare mai tarziu in examen, tempo-ul la mine s-a mentinut. Practic nu am avut timp sa raspund la 4 intrebari, nici vorba de timp de review. Va asigur ca nu a fost vorba de proasta gestionare a timpului. Am deja experienta cu PMP si RMP.


# Am sustinut examenul cu centrul de la BIT Academy, deci recomand – conditii ok.


# Urmati planul facut de Mihai, si alocati timp sustinut, fara pauze mari.


# Aveti incredere in plan si ce ati invatat, la examen dupa primele 50 de intrebari o sa aveti un sentiment confuz de complexitate prea mare, insa sfatul este sa continuati ferm.


Succes! Multumesc,


Balint
Member
Posts: 1
Avatar
Reputation: 0
Re: Impresii de la examenul de PMI_ACP
on: February 9, 2020, 17:26

Salutare,


Incerc va impartasesc si eu experienta dupa examenul PMI-ACP, din 15 Ianuarie 2020.


Contextul:

Am particpat la cursul sustinut de Mihai pe data de 10-12.12.2019. In urma cursului mi-am setat un target de a da examenul in maxim o luna. Urma sa plec intr-un concediu de 2 saptamani pe 17 Ianuarie si chiar nu vroiam sa imi stea pe gand.


Pregatire:

Va recomand sa urmati exact planul pus la dispozitie de Mihai. Este adaptat pe perioada de studiu propus si vine cu instructiuni pas cu pas. Acesta da mult mai mare incredere ca veti lua examenul. Practic ramane doar sa alocati timpul de studiu recomandat.

Am parcurs de mai multe ori caietul de studiu, am parcurs o data in detaliu cartea lui Mike Griffith si inca de vreo 2 ori focusat doar pe zone mai grele.

Am dat testele recomandate de mai multe ori, pana cand ajungeam la majoritatea la peste 90%, ajungand sa cunosc deja intrebarile.

Nu mai stiu exact cate ore de studiu am acumulat dar sigur erau in jur de 100 sau mai mult.


Examenul:

Cum s-a scris si mai sus, intrebarile sunt destul de diferite fata de cele cu care m-am obisnuit in timpul invatatului. Sunt intrebari situationale cu detalii destul de multe. In majoritatea situatiilor 2 din 4 raspunsuri sunt usor de eliminat dar e foarte greu de ales intre cele doua ramase.

Intrebarile din testele de pregatire se focuseaza mult sa testeze notiuni si definitii din cartea lui Mike Griffith. Intrebarile din examen sunt total diferite, in majoritatea timpului nu iti dai seama din ce capitol vine intrebarea.

In timpul pregatirii ma incadram lejer in timpul de 180 de minute pentru 120 de intrebari. Dar in timpul examenului find surprins de intrebari, la inceput am pierdut foarte mult timp incercand sa inteleg intrebarile si eram tare in urma dupa 45 de minute.

Am inceput sa raspund mai repede la intrebari chiar daca simteam ca nu sunt sigur de raspuns. Pana la urma am terminat cu 50 de minute inainte de limita si am avut timp sa mai parcurg inca o data majoritatea intrebarilor.

La final de examen nu aveam nici cea mai vaga idee daca am trecut sau nu si simteam ca in caz ca nu il iau, habar nu am pe ce trebuia sa ma focusez mai mult.


Rezultatul:

Surprinzator rezultatul este Above Target la toate cele 7 domenii.


Ca si concluzie, daca urmati planul lui Mihai si invatati cat va recomanda, e garantat ca luati examenul.


Succes tuturor pentru examen!


Daiana23
Member
Posts: 1
Avatar
Reputation: 0
Re: Impresii de la examenul de PMI_ACP
on: March 9, 2020, 13:35

Buna tuturor,


Am sa impartasesc si eu putin din experienta mea.


Context:

La fel ca si Balint, am facut cursul de PMI-ACP in perioada 10-12 decembrie cu Mihai. De invatat efectiv m-am apucat mult mai tarziu, dupa 20 ianuarie si examenul de certificare l-am dat pe 6 martie.


Materiale:

Materialele pe care le-am folosit sunt cele date de Mihai:

– slide-urile de la curs au fost baza la mine fiindca mi s-au parut cel mai bine structurate

– cartea lui Mike Griffith

– Agile Practice Guide-ul

+ multe teste:

– toate intrebarile de la curs

– toate intrebarile din cartea lui Mike Griffith

– 2 seturi de teste (120 intrebari) din softul Ritei – Super PMI-ACP si inca unul

– vreo 3 seturi de teste de cate 120 de intrebari de pe Udemy

– 2 seturi de teste de la Andy Crowe si cateva alte seturi mai micute

– alte seturi de teste mai micute a cate 20/60 intrebari.


In general la testele acestea obtineam rezultate in intervalul 80-85%, cu mici variatiuni dar media era la un 83% sa zic si ajunsesem sa fac un set de 120 de intrebari in aprox. 1h-1h15m cu tot cu debriefing fiindca era destul de scurte si la obiect. Testele de la Udemy mi s-au parut cel mai aproape de cele de la examen – mai lungi, mai situationale etc. Testele de la Andy Crowe mi s-au parut in general cele mai outdated si cu raspunsurile de la unele dintre ele nu am fost de acord nici dupa debriefing. Restul testelor mi s-au parut scurte, la obiect, de recapitulare a teoriei, dar departe de stilul celor de la examen.


Examenul:

Am dat examenul la Bitacademy fiindca auzisem lucruri bune despre centrul de testare. Insa experienta mea nu a fost asa placuta. In sala de examen era un calorifer prin care se auzea cum curgea apa si la un moment dat devenise foarte enervant, a mai dat si un alt baiat un examen langa mine de ceva networking la care aparent avea voie cu materialele pe masa si tot fosnea cartile alea (dar well, banuiesc ca asta se poate intampla la orice centru Pearson Vue..).


Examenul in sine mi s-a parut destul de solicitant as putea spune. In prima jumatate a lui am primit numai intrebari foarte lungi, cu multe detalii si foarte situationale care m-au obosit complet, desi aveam anduranta formata de acasa. Incepand cu intrebarea 80 mi s-au parut mult mai mici, la subiect si usor de digerat intrebarile, dar atentia mea era deja pierduta cumva din cauza primei jumatati care ma obosise. Am marcat cateva intrebari pentru review – vreo 4-5, dar cand am terminat cu toate voiam doar sa scap mai repede si am dat finish test fara sa mai fac review-ul. In total examenul mi-a luat cam 2h15m-2h30m, cam dublu fata de un test obisnuit acasa, si chiar aveam emotii daca voi trece sau nu fiindca au fost foarte putine intrebari pe care eram sigura. Asa cum zicea si Balint, la majoritatea puteai elimina usor 2 variante, dar mai ramaneau 2 care pareau la fel de bune.


Rezultatul:

"Congratulations for passing the exam" (sau ceva de genul) a aparut pe ecran si am respirat si eu usurata.

Cand am iesit din sala si am vazut raportul final – Above Target la toate domeniile – totul parea mult mai usor…


parvutraian
Member
Posts: 1
Avatar
Reputation: 0
Re: Impresii de la examenul de PMI_ACP
on: March 23, 2020, 15:15

Buna,


Scriu si eu cateva cuvine despre experienta mea cu pregatirea si sustinerea examenului PMI-ACP.


Am participat in decembrie 2019 la cursul lui Mihai si m-am apucat de invatat pe la mijlocul luii ianuarie. Am urmat planul de studiu recomandat de Mihai si am sustinut examemnul pe 21 martie.


Pentru studiu am folosit materialul de la curs si cartea lui Mike Griffith pe care le-am parcurs de doua ori. Cartea mi s-a parut cea mai valorasa resursa, o aveam tot timpul deschisa in PDF si reveneam la ea cand gaseam o situatie noua in teste. Suportul de curs este un rezumat structurat al cartii care poate fi parcurs rapid pentru un review.


In pregatirea examenului am mai folosit:

– testul de la curs si testele din carte (x2 ambele la intervale diferite),

– testele din aplicatia FASTrack, foarte bune pentru fixarea teoriei,

– doua teste de la Andy Crowe care contin cateva intrebari ce nu se potrivesc cu materialul din cartea lui Mike Griffith, dar sunt bune pentru ca au un nivel mai ridicat de dificultate decat cele de mai sus,

– 3 teste de la Udemy care sunt cele mai apropiate de examen ca si nivel de dificultate si ca mod de formulare a intrebarilor (lungi si situationale).


Dupa fiecare test notam intrebarile gresite si reveneam la sectiunea din carte ce continea informatia aferenta. La sfarsitul pregatirii aveam o medie de peste 80% raspunsuri corecte la teste.


Examenul l-am sustinut de acasa pentru ca alta optiune nu am avut si in cazul meu totul a decurs fara probleme. In opinia mea este o optiune buna pentru toti cei care au o camera separata cu un birou sau o masa de unde pot sustine testul fara sa fie intrerupti de copii, vecini etc si o conexiune la net pe care se pot baza.


Intrebarile la examen sunt toate situationale si nu definesc un context clar, iar cele patru variante de raspuns sunt de cele mai multe ori vagi. E adevarat ca la multe intrebari poti elimina usor 2 variante, dar ramai cu 2 care la prima vedere pot fi la fel de bune. Nu cred ca am avut mai mult de 30% din intrebari la care sa te ajute doar teoria. Pentru mai toate intrebarile trebuie sa te bazezi pe principiile si valorile agile si sa alegi varianta de raspuns care se potriveste cel mai bine in contextul dat.


Cele 3 ore de examen sunt suficiente cat sa poti petrece mai multe minute la intrebarile mai complexe. Am terminat in 2h45' si am marcat pt review 16 intrebari din care am apucat sa revizuiesc efectiv 11 🙂


La finalul examenului nu aveam idee daca o sa-l iau sau nu pana mi-a aparut pe ecran "Congratulations for passing…." si am putut in sfarsit sa ma relaxez.


Sper sa fie de folos impresiile mele.


Succes tuturor!


AncaL
Member
Posts: 1
Avatar
Reputation: 0
Re: Impresii de la examenul de PMI_ACP
on: April 13, 2020, 14:03

Buna!


Voi povesti aici despre experienta mea legata de pregatirea pentru examenul PMI-ACP si de examen in sine.


Am participat la mijlocul lui decembrie 2019 la cursul de pregatire al lui Mihai Olaru si m-am apucat de invatat dupa sarbatori. Mihai mi-a pregatit un plan de studiu foarte bun, cu ajutorul caruia am dat (si luat) examenul pe 10 aprilie.


Interactiunea cu Mihai si ghidarea pe care mi-a oferit-o m-au ajutat foarte mult pe tot parcursul pregatirii, ajutandu-ma si la clarificarea unor intrebari din teste, cu recomandari practice, si cu multe incurajari si sfaturi.


Cum m-am pregatit:

Pentru studiu am folosit materialul de la curs si cartea lui Mike Griffiths pe care le-am parcurs de doua-trei ori. Mi-am dat seama ca a doua citire nu mi-a adus multe in plus din cauza altor factori personali. De aceea am hotarat sa mai trec o data prin carte, insa de data asta mi-am luat notite, care m-au ajutat sa-mi structurez mai bine in cap materia, notite pe care le-am mai completat si cu informatii din materialul de la curs sau de pe internet, acolo unde mi se parea ca nu era destul de clare in carte sau unde voiam sa aprofundez.


In pregatirea examenului am mai folosit:


– testele de la curs si testele din carte

– testele din aplicatia FASTrack

– 2 teste de la Andy Crowe

– 3 teste de la Udemy care sunt cele mai apropiate de examen ca nivel de dificultate si ca mod de formulare a intrebarilor (lungi si situationale).

Am dat toate testele o data dupa prima citire a cartii, si inca o data dupa a doua citire.

– am mai avut Agile Practice Guide (care mi s-a parut mai greoi decat cartea lui Mike Griffiths si nu pot spune ca m-a ajutat foarte mult) si alte cateva resurse de la Mihai.


Examenul:

– M-am programat pentru a sustine examenul de acasa (centrele de testare fiind inchise in perioada asta), locuri erau in fiecare zi, asa ca nu am avut intarzieri deloc, am putut alege ziua si ora pe care le-am dorit.

– Imi stabilisem biroul in dormitor si am incuiat usa, pentru a ma asigura ca nu va intra nimeni peste mine (si anume fiul meu de 2 ani) si am programat examenul astfel incat cel mic sa doarma o mare parte din el, pentru a ma asigura am parte de cat mai multa liniste.

– Butonul de Begin Exam se pare ca apare fix cu 30 min inainte de ora la care esti programat, eu incepusem sa ma ingrijorez ca nu imi aparea, insa intrasem prea devreme.

– Nu ai voie cu hartii/carti/electronice/ceas la mana/casti, nimic, within arm's reach. Biroul ar trebui sa fie gol (am impresia ca si fara obiecte de decor). Ai voie cu un pahar de apa pe birou (altceva de consumat nu), nu ai voie sa iesi din cadru nici un moment. A trebuit sa-mi pozez iarasi camera si biroul, si supraveghetorul mi-a mai cerut si el sa-i arat biroul.

– Nu am avut probleme cu supraveghetorul, nu mi-a atras atentia deloc. Eram putin ingrijorata la inceput ca a trebuit sa astept destul de mult (~15 min) pana m-a preluat, apoi ca i se tot deconecta apelul (mi-era teama sa nu fie de la conexiunea mea), insa dupa cateva incercari nereusite, a renuntat la conexiunea audio si presupun ca daca avea ceva sa-mi corecteze, mi-ar fi scris in Chat.

– Uitandu-ma in urma, mi-am dat seama ca am riscat un pic prin faptul ca m-am bazat pe Wifi, ar fi fost mai bine sa am si conexiunea prin cablu la Internet, sa ma asigur ca nu apar probleme, insa am uitat complet, mi-am amintit la mijlocul examenului :)).

– Aplicatia de examen avea si calculator built-in si am vazut si un buton de whiteboard, probabil in loc de hartia pe care ti-ar fi dat-o la un centru de testare, insa nu am folosit asta

– La inceput mi se parea ca trec prea greu prin intrebari, insa pe parcurs m-am linistit cu timpul, am terminat de trecut prin toate intrebarile in 2 ore si mi-a ramas o ora pentru review (cele ~15 pe care mi le-am marcat pentru review, plus am reusit sa trec si prin primele 80 de intrebari iar, schimband raspunsul pe alocuri).

– Intrebarile mi s-au parut rezonabile ca dificultate, cel putin majoritatea lor, aproape toate situationale, insa nu asa lungi si complicate enunturile (comparand cu intrebarile din testele de pe Udemy, despre care stiam ca sunt cele mai apropiate cu cele din examen, cele din examen mi s-au parut mai scurte, mai usor de urmarit si nu asa obositoare -> cele de pe Udemy m-au obosit prima oara, cu nume multe de oameni si companii, cu text lung, insa cele din examen nu sunt asa).

– Am avut intrebari la care nu gaseseam raspunsul, iar in situatiile astea m-a ajutat mult sfatul primit de la Mihai cu o seara inainte: sa ma gandesc la cele 12 principii Agile, si sa aleg raspunsul care respecta cel mai bine principiile.

– Asa cum au mai spus colegii, reuseam relativ repede sa elimin 2 din raspunsuri si ramaneam cu 2 posibile, iar citind inca o data toata intrebarea si cele 2 raspunsuri posibile, de cele mai multe ori gaseam ceva nepotrivit / incorect la inca un raspuns si ramaneam cu cel corect.

– Pe parcurs, eram destul de increzatoare ca am raspuns bine la multe intrebari si ca am luat examenul, fapt care mi s-a confirmat la final.

– Ariile de intrebari la care am avut rezultate mai putin bune au fost Adaptive Planning si Stakeholder Interaction (asta am vazut in analiza pe care am primit-o de la ei dupa examen, la 1-2 zile distanta).

– La terminarea examenului mi s-a afisat pe ecran ceva de genul "Congratulations for passing the exam" si mi-au deschis un dialog de Save pt un PDF cu rezultatele in mare: Above Target la toate domeniile.


Sper sa va ajute aceste informatii despre experienta mea.

Spor la studiu si mult succes!


fainarea_octavia
Member
Posts: 1
Avatar
Reputation: 0
Re: Impresii de la examenul de PMI_ACP
on: April 29, 2020, 19:52

Salutare tuturor,


Vreau sa impartasesc si eu cu voi experienta pe care am avut-o legata de pregatirea pentru certificarea PMI-ACP si sa va povestesc cateva aspecte legate de examinare (care a fost online).


Pentru inceput, as vrea sa mentionez ca pregatirea pentru aceasta ceritificare a fost influentata de faptul ca, in momentul in care m-am hptarat sa imi obtin certificarea, aveam deja experienta de lucru pe proiecte Agile.


In cazul meu, pregatirea pentru aceasta ceritificare a constat in urmatorii pasi:


1. Am rasfoit cateva zile cartea PMI-ACP Exam Prep (Mike Griffiths) si mi-am luat cateva notite.

2. Am participat la cursul necesar acestei certificari (training-ul a fost foarte util pentru mine deoarece asa am inteles cum ar trebui sa parcurg cartea astfel incat sa maximizez beneficiile si sa minimizez timpul dedicat

acestei activtati)

3. Aproximativ 3 saptamani de parcurs cartea lui Mike Griffiths mai in detaliu plus aprofundarea notiunilor de baza cu ajutorul materialului primit la training. Pe parcursul acestui pas, trainerul m-a sprijinit si a fost

disponibil pentru eventuale intrebari/neclaritati.

4. Pe parcursul celor 3 saptamani am trecut prin testele pe care le aveam la dispozitie (o data pentru stabilirea unui baseline, a doua oara pentru a vedea nivelul actual si a stabili ariile de improvement). Testele parcurse de mine au fost cele din carte si testele primite la curs.

Acestea au fost foarte utile pentru a sedimenta informatiile din materialele de pregatire. La recomandarea trainer-ului, am asteptat pana rata de succes la testele parcurse a fost de min 85%.

5. Examenul pentru certificare


In ceea ce priveste resursele utilizate, cartea lui Griffiths, dar si suportul primit la curs, mie personal mi-au placut. Mi s-au parut bine structurate si usor de parcurs si inteles (chiar si pentru cei ce nu au experienta

atat de mare pe proiecte Agile).


Dupa cele 3 saptamani de pregatire, am sustinut examenul online.


Sincer, ma asteptam ca inainte de examen sa fiu contactata in vreun fel de persoana care urma sa ma "supravegheze", insa nu a fost asa. Tot procesul de check-in a fost online, fara interventia cuiva.

M-am conectat cu o jumatate de ora inainte de examen, iar asta a fost suficient pentru a putea parcurge pasii necesari (poze cu biroul, poza cu acte de identitate, etc.)


Examenul in sine, mie personal, mi s-a parut de dificultate medie. Intrebarile au fost in mare parte situationale. Consider ca o persoana care trece prin materialele de pregatire de cateva ori si face testele inainte,

nu ar trebui sa aiba dificultati in a obtine certificarea.


Timpul din examen a fost suficient cat sa trec o data prin intrebari, sa le revizuiesc pe cele marcate pentru review si mi-au mai ramas vreo 25 minute pentru o verificare in mod aleatoriu a raspunsurilor la intrebari. Rezultatul: Pass – Above target.


All in one, experienta mea de pregatire a fost una placuta, am colaborat excelent cu trainerul si, cu toate ca am sacrificat cateva weekend-uri si seri pentru pregatire, rezultatul a fost pe masura asteptarilor.


Mult succes tuturor celor ce isi doresc sa obtina aceasta certificare!!


Pages: 1 2 [3] 4
WP Forum Server by ForumPress | Lucid Crew
Version: 1.8.2 ; Page loaded in: 0.104 seconds.

Rating: 4.8/5. From 23 votes.
Please wait...
Voting is currently disabled, data maintenance in progress.