PMI anunta o reducere substantiala la examinarea PMI-PBA

Pana pe 31 Martie, este valabil un cod de reducere de 250 USD pentru cei care vor sa se inscrie si sa plateasca examenul de certificare  (PMI-PBA)® – PMI Professional in Business Analysis.

Reducerea se face in baza unui cod de cupon, care trebuie introdus in procesul de plata.

Codul il gasiti chiar pe site-ul PMI: https://www.pmi.org/learning/featured-topics/business-analysis.

Rating: 5.0/5. From 1 vote.
Please wait...

17 thoughts on “PMI anunta o reducere substantiala la examinarea PMI-PBA

 1. Deci, acum e momentul 🙂

  Rating: 5.0/5. From 1 vote.
  Please wait...
 2. Au fost deschise pentru review, pana pe 28 martie 2017
  The Standard for Business Analysis
  si
  The PMI Guide to Business Analysis!
  Anuntul apare pe prima pagina a pmi.org.
  Codrin are dreptate: acum este momentul

  No votes yet.
  Please wait...
  1. De asemenea, pentru membrii PMI (si nu numai, dar cu bani in cazul ne-membrilor)exista in afara de Business Analysis for Practitioners Practice Guide si documentul Requirements Management Practice Guide, gandit ca o punte catre PMBOK® Guide – la download!

   No votes yet.
   Please wait...
 3. Trebuie totusi facute cateva precizari:
  – reducerea este de la 405 USD la 155 USD pentru membrii PMI si de la 555 USD la 305 USD pentru ne-membri
  – Reducerea se aplica in momentul achitarii platii examenului, pe baza unui cod de reducere. Pentru a ajunge in acel punct este necesara depunerea aplicatiei pe site-ul PMI, cu completarea experientei 4500 de ore de business analysis si a celei de lucru la proiecte (2000 de ore, pentru certificatii PMP nu mai e necesara), cu includerea cursului de 35 de ore in business analysis deja facut. Dupa ce se aplica, PMI are la dispozitie 5-10 zile lucratoare pentru validarea cererii, si abia apoi urmeaza plata.
  – ca atare procesul trebuie inceput cat mai repede, pentru a fi timp suficient pentru completarea aplicatiei (care poate fi de durata) si validarea ei de catre PMI. Ar trebui deci ca aplicatia sa fie completata pana maxim 15-20 martie. Timpul este deci foarte scurt!
  – dupa plata examenului, candidatul are un an la dispozitie pentru a se inscrie la examen si a-l sustine.
  – si o constatare statistica: in Romania sunt mai putin de 10 persoane care au certificarea PMI-PBA (cel putin asa rezulta din registrul PMI)

  Mult succes!

  No votes yet.
  Please wait...
 4. Detalii despre cerintele pentru certificarea PMI-PBA gasiti aici: http://www.pmi.org/certifications/types/business-analysis-pba

  No votes yet.
  Please wait...
 5. Pentru cei care se pregatesc de certificarea PMI-PBA si doresc sa-si testeze cunostintele, gasiti un test gratuit de 50 de intrebari aici: https://www.izenbridge.com/pmi-pba/free-exam-test

  No votes yet.
  Please wait...
 6. Pe acelasi site gasiti si cursuri introductive pentru examenele PMI-PMP, PMI-PBA si PMI-ACP, care ofera 7 PDU la final. Detalii aici: https://www.izenbridge.com/free-resources/free-courses/

  No votes yet.
  Please wait...
 7. Va multumesc pentru interactiune si pentru informatiile relevante care au completat stirea!

  No votes yet.
  Please wait...
 8. Poate ca ar merita deschisa o discutie (rubrica) si pentru certificare PMI-PBA, sau macar pentru activitatea de business analysis, are multe in comun cu cea de project management.

  No votes yet.
  Please wait...
  1. Salut Sorin,

   De acord cu inrudirea celor doua domenii (istoric pare chiar ca decurg unul din altul) si multumim pentru sugestie. Pentru a stimula discutiile legate de certificarea PMI-PBA te invit sa creezi un cont aici, pe pmcommunity.ro si sa submiti spre publicare unul sau mai multe articole pe tema aceasta. Avem deocamdata in Comunitatea o categorie mai generala legata de Analiza de Business (http://www.pmcommunity.ro/category/requirements/)unde putem incadra articolele, ca si continut iar in timp, pe masura ce se strang mai multe informatii despre certificare putem crea si categoria aparte pentru PBA, la fel cum exista acum pentru PMP si pentru PMI-ACP.

   Exista tot aici pe Comunitatea si un thread de forum pentru Managementul Cerintelor, unde la fel poti contribui: http://www.pmcommunity.ro/forum_pm/?vasthtmlaction=viewforum&f=25.0

   Multumesc si mult succes in continuare

   No votes yet.
   Please wait...
   1. Multumesc pentru invitatia de a publica articole despre certificarea PMI-PBA, o sa scriu un articol dupa ce dau examenul respectiv, pentru a avea o imagine completa a intregului proces.

    No votes yet.
    Please wait...
    1. Succes, Sorin! Asteptam vesti.

     No votes yet.
     Please wait...
     1. Am luat examenul de certificare PMI-PBA cu calificativul “Above Target” la toate cele 5 domenii. Am scris niste lectii invatate pe un forum, la adresa: http://forum.izenbridge.com/viewtopic.php?f=30&t=6617&p=24209. As putea sa scriu si un articol in limba romana cu cateva idei si sugestii, va rog sa imi spuneti cum sa procedez. Mi-am facut si cont pe pmcommunity.ro

      Rating: 5.0/5. From 1 vote.
      Please wait...
 9. Intre timp, vestile bune continua:
  Limited time offer EXTENDED through 31 May 2017

  Sursa: http://www.pmi.org

  No votes yet.
  Please wait...
  1. Momentan sunt 11 persoane din Romania, care sunt certificate PMI-PBA, din cele 1200 din lume la ora actuala. Sursa este registrul PMI.

   No votes yet.
   Please wait...
   1. Sorin, felicitari si asteptam impresiile tale intr-un articol Comunitatea! Experienta ta merita povestita si in limba romana, pentru a incuraja cresterea numarului de certificati de la noi.

    No votes yet.
    Please wait...
 10. Am scris articolul despre certificarea PMI-PBA, il puteti revizui si publica. Multumesc pentru oportunitate.

  No votes yet.
  Please wait...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *