Cum se pot face 60 de PDU-uri in 30 de zile daca esti membru PMI Global

Reading Time: 2 minutes

PDUsAcumularea PDU-urilor necesare intretinerii certificarilor de la PMI, mai ales pentru cei care se afla in primul ciclu al unei certificari, poate fi un exercitiu plin de intrebari si de neclaritati. Ce fel de PDU-uri? Cum se raporteaza? Si foarte des: Am primit email de la PMI ca im expira certificarea intr-o luna si nu am nici un PDU. De unde apuc problema? Cum pot face toate aceste PDU-uri in mai putin de o luna?

In primul rand, este bine de stiut ca certificarea nu expira dupa 3 ani ci intra intr-o perioada de suspendare de un an, perioada de gratie in care se pot acumula si raporta PDU-urile necesare.
In al doilea rand, chiar daca ai lasat acumularea PDU-urilor pe ultima suta de metri, nu te ingrijora. Pentru cei care sunt membri PMI Global exista posibilitati gratuite (incluse in membership) de acumularea acestor PDU-uri intr-un mod facil si intr-o perioada scurta de timp. Desigur nu te incurajam sa lasi aceasta activitate pentru ultimul moment. Insa pot fi situatii in care mai ai nevoie doar de cateva PDU-uri sau serviciul si familia te-au facut sa uiti sa incluzi pe agenda ta si aceasta activitate.

Una din aceste optiuni pentru care PMI nu a pus o limita maxima de PDU-uri raportate este cea de a accesa webinare “on demand”, pe care le poti vizualiza oricand programul personal iti permite. Pe Projectmanagement.com se pot gasi ~1000 de webinare disponibile membrilor PMI Global care au in jur de o ora fiecare si furnizeaza PDU-uri preaprobate. Daca iti planifici 2 webinare pe zi (2 ore pe zi) timp de 30 de zile, intr-o luna problema PDU-urilor poate fi rezolvata.

Trebuie insa tinut cont de urmatoarele lucruri:
1. Membershipul PMI Global costa 129 USD pe an (+ 10 USD one-time fee)
2. Accesul pe Projectmanagement.com se face cu user-ul de pe pmi.org.
3. Exista o constrangere: trebuie cautate webinare prin care sa acoperi minim 8 PDU-uri pe “technical”, minim 8 PDU-uri pe “leadership” si minim 8 PDU-uri pe “strategic education”.

Iata linkul: Project Management.com On-Demand Webinars.

Iar daca doresti sa stii care sunt regulile de raportare pentru PDU-urile acumulate: PDU-uri – noile reguli aplicabile de la 1 Decembrie 2015

Rating: 5.0/5. From 11 votes.
Please wait...

3 thoughts on “Cum se pot face 60 de PDU-uri in 30 de zile daca esti membru PMI Global

 1. si mai mult decat atat, poti sa-ti faci o masina virtuala in care sa ruleze filmuletul, iar tu poti sa-ti vezi linistit de treaba 🙂

  No votes yet.
  Please wait...
 2. Da si nu.

  Da pentru ca 60, sau mai multe de PDU poti face din webinare.

  Nu pentru ca nu sunt suficiente doar webinariile. De fapt trebuie sa ai 35PDUs pe Education -minimum: cu cele 24=8*3 obligatorii incluse la Technical,Leadership, Strategic&Business si 25PDUs maximum Giving back cu cele 16=8*2 obligatorii, incluse la Giving Back si Work as Practitioner.
  Am I right?

  No votes yet.
  Please wait...
  1. Salut Mihai,

   Conform noilor reguli de raportare se pare ca sunt suficiente numai cele din webinare.
   Categoria cealalta, “Giving Back” in care intra si “Work as practitioner”, nu are un minim obligatoriu, are numai un maxim. Deci poti face si 0 la Giving Back (desi numai din experienta si tot ai avea ce sa raportezi).

   No votes yet.
   Please wait...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *