PDU-uri – noile reguli aplicabile de la 1 Decembrie 2015 – SCHIMBARI MAJORE

PDUsIntai un scurt remember: pentru certificarea PMP este nevoie ca in 3 ani de la obtinerea certificarii sa fie acumulate 60 de PDU-uri (Professional Development Units) pentru reinnoirea acesteia fara o noua examinare. La fel si pentru PMI-PBA, PgMP si PfMP. In schimb pentru certificarile PMI-ACP, PMI-RMP si PMI-SP este nevoie numai de 30 de PDU-uri.

Intorcandu-ne la certificarea PMP si detaliind un pic, aceste PDU-uri se pot acumula pana la 1 decembrie 2015 astfel:

Reguli PDU PMP 2011

Si mai multe detalii referitoare la regulile si modalitatile de acumulare de PDU-uri, aflate inca in vigoare pana la 1 decembrie 2015, pot fi consultate aici: PDU-uri – noile reguli aplicabile din 2011

De la 1 Decembrie 2015, PMI a anuntat insa schimbari majore. Cea mai importanta schimbare este ca se va pune mai mult accent pe PDU-urile educationale, aproximativ 60% din totalul PDU-uilor fiind obligatoriu sa vina din acest tip, fata de numai 25% pana acum. Iata si detaliile, schimbarile fiind subliniate cu culoarea rosie:

Reguli PDU PMP 2015

Restul regulilor raman la fel (perioada de 3 ani a ciclului de certificare, o ora de activitate = 1 PDU etc)

Vestea buna este ca va exista si o perioada de tranzitie pana la 1 decembrie 2017, perioada in care constrangerile nu vor fi activate dar va fi necesara raportarea folosind noul format:

Transit period PDU

Asadar, daca sunteti obisnuiti cu categoriile actuale si aveti PDU-uri inca neraportate sau aveti in plan sa mai acumulati in acest an, mai aveti timp pana pe 30 Noiembrie 2015 sa le raportati folosind formatul actual.

Download Reguli Noi PDU 2015 CCR_PMP, PgMP, PfMP, PBA
Download Reguli Noi PDU 2015 CCR_PMI-ACP, RMP, SP

Press Release-ul oficial PMI privind noile reguli poate fi consultat aici

Rating: 4.9/5. From 15 votes.
Please wait...
Narciss Popescu

Narciss Popescu

Managing Director – PM Access

View all posts by Narciss Popescu →

2 thoughts on “PDU-uri – noile reguli aplicabile de la 1 Decembrie 2015 – SCHIMBARI MAJORE

 1. Daca am raportat deja 60 PDU in formatul actual (toate la categ A- am si primit aprobare pt PDU claim), iar certificarea expira in aprilie 2017, este nevoie sa fie acumulate alte PDU-uri sau reinnoirea certificarii se va face la expirare fara alte cerinte?
  multumesc

  No votes yet.
  Please wait...
  1. Nu este nevoie sa acumulezi alte PDU-uri. Reinnoirea certificarii se va face la expirare (in 2017) fara alte cerinte, dupa ce platesti taxa de reinnoire.

   No votes yet.
   Please wait...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *